14 Mart 2017 Salı

Haşhaşlı Tatlı Tarifi

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
3/4 su bardağı haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBET İÇİN:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su


ÜZERİ İÇİN:

krem şanti+tarif miktarı süt


Haşhaş ve revani ikilisinin muhteşem uyumu ;)


YAPILIŞI:

Önce şerbet yapalım. Su ve şekeri bir tencereye alarak 10-15 dk koyulaşana kadar kaynatıp soğumaya bırakalım. Kek için yumurta ve şekeri mikser ile çırparak krema kıvamına getirelim. Diğer malzemeleri ekleyerek spratula ile karıştırıp önceden yağlanmış fırın kabına (26-28 cm gibi) dökelim. Isıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Fırından alıp ilk sıcağı gidene kadar beklettiğimiz kekin üzerine şerbeti dökerek oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Krem şantiyi tarifine göre hazırlayarak soğumuş kekin üzerine yayalım veya pompa ile sıkalım. Buzdolabında 3-4 saat mümkünse 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder