19 Mart 2017 Pazar

Bisküvi Tadında Şekilli Kurabiye

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker ( tercihe göre daha az)
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
alabildiği kadar un


SÜSLEMEK İÇİN:

1 çorba kaşığı kakao
damla çikolata



Gerçekten bisküvi tadında,ısırdığınız da ağızda dağılan nefis bir kurabiye. Nişastalı olduğu için ben açıp kurabiye kalıpları ile kesmedim ama isterseniz streç arasında açarak yapabilir veya hiç nişasta kullanmadan sadece un ile yapıp kalıp ile kesebilirsiniz...



YAPILIŞI:


Sıvı yağ,şeker ve tereyağını çırpıcı ile karıştıralım. Şeker erimeye başlayınca yumurta,vanilya ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Daha rahat açabilmek için buzdolabında 15 dk bekletelim. Hamurdan cevizden küçük bezeler alarak yuvarlak şekil vererek hafif bastıralım. Kurabiye kalıbını ilk sefer hafif ıslatarak kakaoya batırıp hamura şekil verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri damla çikolata ile uygun şekilde süsleyelim. Isıtılmış 160-170 derece fırında üzeri hafifçe pambeleşinceye kadar pişirelim. Çikolataların bozulmaması için oda sıcaklığına gelene kadar bekleterek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder