4 Şubat 2017 Cumartesi

Pişmaniyeli Pasta Tarifi

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (2 bardak kadar)


ÜZERİ İÇİN:

pişmaniye
tarifine göre hazırlanmış çikolata sosu
ceviz veya fındık


Pişmaniye ile hem görüntü hem de lezzet olarak farklı bir tarif...


YAPILIŞI:

Fırını 180 derece de ısınmaya bırakalım. İster kelepçeli isterseniz klasik fırın kabını yağlayarak hazırlayalım. Kek için yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Krema kıvamına gelince diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım. Fırın kabına döktüğümüz keki kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Bu arada çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp kabuk tutmaması için ara ara karıştırıp soğutalım. Fırından aldığımız kekin ilk sıcağı gidince üzerine çikolata sosu dökerek kaplayalım. Üzerine kopardığımız pişmaniye parçalarını yerleştirip 2-3 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder