3 Şubat 2017 Cuma

Elmalı Turta Tarifi

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

250 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
2 adet yumurta
yarım çay bardağı yoğurt veya süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un


İÇ HARCI İÇİN:

5 çorba kaşığı şeker
4 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
çekilmiş ceviz


ÜZERİ İÇİN:

pudra şekeri




Davet sofralarının vazgeçilmezi çocukların en sevdiği elmalı tart tarifi...


YAPILIŞI:

Harcı için elmaları soyarak rendeleyin. Şeker ile birlikte uygun bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan alarak tarçın ve cevizini ekleyerek soğumaya bırakalım. Hamur için kolaylık olması açısından un hariç diğer malzemeleri çırpalım. Az az un ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan üzeri için bir beze ayıralım ve kalanı tepsi boyutunda açalım. Yağlı tepsiye koyduğumuz hamurun üzerine elmalı harcı yayalım. Diğer bezeyi açarak 1-2 cm genişliğinde hamuru keserek şeritler elde edelim. Üzerine kafes deseni verip kalan hamuru kenarları için kullanarak ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından alarak pudra şekeri serptiğimiz turtayı oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder