1 paket üçgen yufka
SOS İÇİN:
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt ve yoğurt
İÇ HARCI:
1 adet soğan
200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
2 adet yeşil biber
tuz-karabiber-kırmızı biber
Üçgen yufkaların pratikliği ile yapımı zahmetsiz lezzetli bir börek, iç harcını isterseniz farklı da kullanabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Önce iç harcını hazırlayalım, soğanları küp doğrayarak az sıvı yağ ile kavuralım. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Salça ve çok küçük doğranmış biberleri ekleyerek 2-3 dk kavuralım. Ocaktan alarak tuz ve tercih ettiğiniz baharatları ekleyerek soğumaya bırakalım. Sos için malzemeleri çırpalım. 1 adet yufkayı tezgaha serelim ve fırça yardımıyla her tarafına sos sürelim. Üzerine 2. yufkayı sererek yine sos sürelim. Yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak kenar kısımlarını hafifçe içe doğru katlayalım. Rulo şeklinde sardığımız börekleri yağlanmış tepsiye dizelim. Tüm malzemeler bitince üzerine kalan sosu sürdüğümüz börekleri ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder