8 Şubat 2017 Çarşamba

İrmik Topu Tatlısı

MALZEMELER:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 lt süt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

hindistan cevizi
pasta süsü veya şekerleri


Arkadaşıma bebek görmeye giderken yaptığım hem lezzet hem de sunum olarak çok beğenilen irmik topu tatlısı...


YAPILIŞI:

Vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alalım. Orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim. Vanilya ve tereyağını ekleyerek erimesini sağlayalım ve ocaktan alarak elimizi yakmayacak kıvama gelene kadar soğumaya bırakalım. Hindistan cevizini düz bir tabağa dökerek elimizi hafif ıslatalım, tatlıdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil verelim. Hindistan cevizine buladığınız tatlıları kek kapsüllerinin içine yerleştirip buzdolabında 2-3 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder