MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı tarçın karışımı
Ağızda dağılan kıyır kıyır mis kokulu bir kurabiye tarifi...
YAPILIŞI:
Hamur için un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta homojen bir kıvam alana kadar yoğuralım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil verelim ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelen kurabiyeleri şeker ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder