12 Ocak 2017 Perşembe

İki Renkli Jöleli Fincan Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

MUHALLEBİ İÇİN:

2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı un
1 lt süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ


ÜST JÖLESİ İÇİN:

orman meyveli jöle kullandım (tercihe göre başka kullanabilirsiniz)

ÜZERİ İÇİN:

hindistan cevizi


Görüntüsü ve farklı lezzeti ile pratik bir tatlı ;




YAPILIŞI:

Fincanları durulayarak hazırlayalım. İlk olarak jöleyi pakette yazan tarife göre hazırlayalım. Sıcak olarak bekletmeden 10-12 adet fincana pay edelim. Muhallebi için yağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım. Sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar muhallabiyi pişirip vanilya ve yağı ekleyelim. Muhallebi sıcakken jöleli fincanların üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelen fincanları buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim. Hindistan cevizini düz bir tabağa serelim ve fincandaki tatlıların kenar kısımlarını bastırıp tabağa dikkatlice çıkartalım. Hindistan cevizine buladığımız tatlıları sevis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder