31 Ocak 2017 Salı

Patatesli Pide Tarifi

MALZEMELER:


ortama 6-7 adet pide için:

HAMUR İÇİN:

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
1 adet haşlanmış patates
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su


İÇ HARCI:( tercihe göre)

3-4 adet haşlanmış patates
1 adet büyük boy soğan
tuz-kırmızı biber-karabiber-kimyon


Ev ortamında güvenle tüketebileceğiniz nefis pratik pide tarifi...



YAPILIŞI:

Hamur için patatesi haşlayarak ezelim ve soğutalım. Unu eleyerek derin bir kaba alalım,tuz ve mayayı ekleyerek karıştıralım. Yumurta akı,patates ve az az ılık su ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örterek yarım saat mayalanmaya bırakalım. İç harcı için soğanları küp doğrayarak sıvı yağ ile kavuralım. Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ekleyerek hafif kavuralım. Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek soğumaya bırakalım. Dinlenmiş hamuru 6-7 bezeye ayırıp oval şekilde açalım. Orta kısmına patatesli harçtan koyarak yan kısımlarını içe doğru katlayalım. Düz kısımları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz pideleri 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder