MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
hindistan cevizi
süslemek için ; çikolata sosu-meyve sosu veya şekerleme
Yapımı basit, lezzeti garanti masrafsız bir tatlı tarifi...
YAPILIŞI:
Kalıbı hafif ıslatıp her tarafını hindistan cevizi ile kaplayalım. İrmik,şeker ve sütü uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte göbek atmaya başlayıp koyulaşana kadar pişirelim. Son olarak vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım. Bekletmeden kalıba eşit olarak dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim. Süre sonunda servis tabağını kalıbın üzerine koyarak ters çevirip tatlıyı çıkaralım. İstediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder