2 Ocak 2017 Pazartesi

Kıymalı Brüksel Lahanası Tarifi

MALZEMELER:

500 gr brüksel lahanası
150-200 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
2 çorba kaşığı domates püresi veya salça miktarını arttırabilirsiniz
tuz


Klasik lezzetlerin dışında nefis bir ana yemek önerisi ;



YAPILIŞI:


Soğanları yemeklik şekilde doğrayarak sıvı yağ ile kavuralım. Rengi dönen soğanlara kıymayı ekleyerek kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuralım. Salça ve domatesleri ekleyerek 2-3 dk kavurduktan sonra lahanaları ilave edelim. Üzerine geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakalım. Ara ara suyunu kontrol ettiğimiz yemeğimiz tamamen yumuşayana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder