2 Ocak 2017 Pazartesi

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 adet yumurta
250 gr tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

İÇ İÇİN:

3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz


ÜZERİ İÇİN:

pudra şekeri


Türk mutfağının en klasik lezzetlerinden bir olan kolay elmalı kurabiye tarifi...



YAPILIŞI:

İçi için elmaları soyarak rendeleyelim. Şeker ile birlikte orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan alarak tarçın ve cevizi ekleyerek soğuması için bekletelim. Diğer handan un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta mikser yardımıyla karıştıralım. Az az un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan tercihe göre ceviz büyüklüğüde bezeler alarak elimizle açıp iç harçtan koyalım. Kapattığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üstlerine bıçak yardımıyla kesikler atalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder