11 Aralık 2016 Pazar

Mayalı Yumuşak Poğaça

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı dolusu kuru maya (tercihe göre 1 paket yaş maya)
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:(tercihe göre)

peynir + maydanoz
zeytin çeşitleri
şarküteri çeşitleri


Büyük küçük herkes tarafından sevilecek puf puf kabarmış yumuşacık bir poğaça tarifi...


YAPILIŞI:

Ilık süt,şeker ve maya derin bir kaba alınır. Üzerine 4 kaşık kadar un serpilir ve kabın ağzı streç ile sıkıca kapatılarak 10 dk bekletilir. Mayayı söndürmemesi için tuz unun orta kısmına kalan sıvı yağ,su ve yumurta akı kenar kısımından eklenerek karıştırılır. Az az un eklenerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur kabı temiz bir poşete geçirilerek 40-50 dk mayalanması için bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak iç harcı eklenir ve istediğiniz şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpilir. Isıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder