11 Aralık 2016 Pazar

Coco Star Pasta Tarifi

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıcak su
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı un

KREMA İÇİN:

1 paket krem şanti
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ

ISLATMAK İÇİN:

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao

ÜZERİ İÇİN:

tercihe göre ;

creme ole veya hazır çikolata sosu



Tadı ile beğeni kazanan hindistan cevizinin çikolata ile nefis uyumu ile aklınızdan çıkmayacak bir lezzet ;



YAPILIŞI:

Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım ,ister kelepçeli isterseniz yağlanmış fırın kabına kek hamurunu dökerek ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Fırından aldığımız kekin ilk sıcağı gidince kakao ile karıştırdığımız soğuk sütü eşit olarak dökelim. Kekin sütü çekip tamamen soğuması için bekletelim. Bu arada krem şanti ve sütü çırpalım. Pudra şekeri,hindistan cevizi ve tereyağını ekleyerek karıştırıp kekin üzerine yayalım. Çikolata sosunu tarife göre hazırlayarak soğutup kremanın üzerine gezdirelim. Buzdolabına kaldırdığımız pastamızı 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder