24 Aralık 2016 Cumartesi

Fındıklı Marmelatlı Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 adet yumurta (akı üzeri için)
yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı veya margarin
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
alabildiği kadar un (1,5-2 bardak kadar)

ÜZERİ İÇİN:

çekilmiş fındık
marmelat veya eritilmiş çikolata
yumurta akı


Ağızda dağılan kıyır kıyır nefis bir kurabiye tarifi ;


YAPILIŞI:

Mikser yardımıyla şeker ve yumurta sarısını çırpalım. Yağ,vanilya ve tuzu ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar çırpalım. Az az un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru streç ile kapatarak buzdolabında 30 dk kadar dinlendirelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlayalım ve yassı şekil verelim. Orta kısmına parmağımızla hafif bastırıp çukurlar oluşturalım. Kurabiyelerin yan kısımlarını önce yumurta akına ardından fındığa bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar ortalama 20 dk pişirelim. Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerin orta kısımlarına marmelat dökerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder