26 Aralık 2016 Pazartesi

Elmalı Turta Tarifi

MALZEMELER:

125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
yarım çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un

İÇİ İÇİN:

3 adet elma
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hem pratik hem de herkes tarafında sevilen klasik lezzet elmalı turta ;)


YAPILIŞI:

İçi için elmalar soyulup rendelenir. Uygun bir tavaya alınarak üzerine şeker serpilir. Kısık ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar kavrulur ve ocaktan alınıp tarçın eklenerek soğumaya bırakılır. Hamur için un harici diğer malzemeler uygun bir kapta karıştırılır. Yeter miktarda un eklenerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze üzeri için ayrılır ve kalan hamur fırın tepsisinin büyüklüğünde açılır. Yağlanmış fırın kabına yerleştirdiğimiz hamurun üzerine elmalı harç eşit olarak yayılır. Son olarak ayırdığımız hamur açılır ve 1 parmak genişliğinde şeritler kesilir. Elmaların üzerine şeritler yerleştirilip desen verildikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar turta pişirilir. Oda sıcaklığına gelince pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder