28 Kasım 2016 Pazartesi

Kaşarlı Karnabahar Köftesi

MALZEMELER:

1 kilo karnabahar
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
1 adet yumurta
1 adet soğan
3-4 çorba kaşığı un
tuz


Kaşarlı pratik bir karnabahar köftesi tarifi...



YAPILIŞI:

Karnabaharları çiçeklere ayırıp 1 tatlı kaşığı tuz ve bol su ile haşlayalım. Ezilebilecek kıvama geldiğinde suyunu süzerek soğumaya bırakalım. Soğumuş karnabaharları ezerek püre haline getirelim. Rendelenmiş soğan,kaşar peynir,yumurta ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Koyu kıvama gelene kadar az az un ilave ederek koyu kıvamlı bir harç elde edelim. 1 kaşık yardımıyla harcımızdan alarak kızgın yağda önlü arkalı pişirelim. Havlu kağıt ile yağ fazlasını alarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder