26 Kasım 2016 Cumartesi

Fındıklı Un Helvası

MALZEMELER :

2 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gr tereyağ veya margarin
2 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş fındık

ŞERBET İÇİN:

2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker


Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı un helvasıdır sanırım. Hem az malzemeli hem de pratik yapımı ile çok tercih ederiz. Tabi kavurma aşaması biraz yorucu olabilir ama sonuç değiyor ;)



YAPILIŞI:

Önce şerbeti yapalım. Su ve şekeri uygun bir tencereye alarak koyu kıvamlı bir şurup haline getirelim. Yağları uygun bir tencereye alarak eritelim. Unu ekleyerek kavurmaya başlayalım. Un yavaş yavaş kendini toplayıp tekrar normal haline gelene kadar kavuralım. Un kokusu tamamen çıkıp rengi kahve tonuna dönene kadar kavurmaya devam edelim. Fındıkları ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ocağın altını kısarak şerbeti dikkatli şekilde dökelim. Şerbet çekene kadar topaklanmaması için karıştırıp ocaktan alalım. Tencerenin kapağını kapatarak 5 dk demlendirelim. Elinizi yakmayacak kıvama gelince isterseniz elinizle isterseniz benim gibi muffin kalıpları ile şekil verip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder