29 Eylül 2016 Perşembe

Mantar Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağ veya içerikli margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı nişasta (tercihe göre kıyır oluyor isterseniz kullanmayabilirsiniz)
alabildiği kadar un (7 çay bardağı kadar kullandım)
üzeri için kakao

Özellikle kızımın çok sevdiği görüntüsü ile olduğu kadar lezzeti ile de çok beğenilen bir kurabiye tarifi. Üstelik şekilli olmasına karşın oldukça pratik ve az malzemeli.




YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ,sıvı yağ,yumurta ve pudra şekerini pürüzsüz hale gelene kadar yoğuralım. Nişasta ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Son olarak kabartma tozu ve kontrollü şekilde un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayarak yağlı kağıt dizili tepsiye dizelim. Tüm hamur bitince küçük pet şişeyi önce kakaoya ardından kurabiyelerin orta kısmına batırarak şekil verelim. Isıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder