30 Eylül 2016 Cuma

Bisküvi Tadında Çikolatalı Kurabiye

MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
125 gr tereyağ veya içerikli margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:

80 gr sütlü çikolata



Üzerinde çikolata olan kıyır kıyır bisküvileri seviyorsanız evde gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz nefis bir tarif...



YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında erimiş tereyağ,sıvı yağ,pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım. Nişasta ve vanilyayı ekleyerek kabartma tozu ve az az un ekleyelim. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlak hafif yassı şekil verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 18-20 dk arası pişirelim. Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürerek donmaya bırakalım. Tamamen soğumuş kurabiyeleri servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder