4 Ağustos 2016 Perşembe

Kıyır Poğaça Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin veya tereyağ
2 adet yumurta (1 adet sarısı ayrılacak)
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un


İÇ HARCI:

beyaz peynir-maydanoz

Kabartma tozu ile hemen hazırlanabilecek, ister kahvaltıya isterseniz ani gelen misafirler için çözüm olacak kıyır kıyır bir poğaça tarifi...



YAPILIŞI:

Un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alalım ve karıştıralım. Homojen bir kıvam elde edince azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan cıvık bir hamur elde edelim (unu fazla eklerseniz çok sert olur). Elimizi hafif yağlayarak ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp açalım ve içine tercih ettiğimiz harçtan koyarak şekil verelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yaparak yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder