3 Mayıs 2016 Salı

Kabak Graten Tarifi

MALZEMELER:

4-5 adet kabak
3-4 adet patates

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:
rendelenmiş kaşar peynir

Oldukça pratik ve lezzetli bir tarif. Üstelik kısıtlı zamanlarda yapılabilecek şahane bir yemek tarifi...




YAPILIŞI:

Patatesleri soyarak dilimleyelim. Kabakları alacalı soyarak yuvarlak şekilde dilimleyelim. Orta boy fırın kabına sebzelerimizi alalım. Sos için eritilmiş tereyağına unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım. Yavaş yavaş süt ekleyerek sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim. Sosu bekletmeden eşit olacak şekilde sebzelerin üzerine gezdirelim. Sıcak 180-190 derece fırına verdiğimiz yemeğimizi tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Fırından alarak üzerine kaşar rendesi serperek tekrar fırınlayalım. Peynir eriyince fırından alıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder