11 Nisan 2016 Pazartesi

Tortellini Tarifi (kıymalı)

MALZEMELER:

3-4 su bardağı un
yarım çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su


İÇ HARCI: (tercihe göre)

250-300 gr kıyma
1 adet soğan
tuz-karabiber-kimyon

SERVİS İÇİN:

sarımsaklı yoğurt
tereyağ-kırmızı biber


İtalyan makarna çeşidi olarak bilinen ve her türlüsü yapılan bizim ailemize göre mantı olarak çok sevilen bir tarif...


YAPILIŞI:

Unu eleyerek derin bir kaba alalım. Tuzu ekleyerek karıştıralım ve ortasını havuz gibi açarak sütü ilave edelim, yumurtaları kıralım. Azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç ile kaplayarak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Harç için gerekli malzemeleri karıştıralım. Hamuru açabileceğimiz büyüklüğe göre 2-3 bezeye ayıralım ve her bezeyi yarım cm kalınlığında açalım. Hamuru çay bardağı veya yuvarlak kalıpla şekil verelim. Orta kısmına iç harcımızdan koyarak D şeklinde kapatalım ve uç kısımlarını dışa doğru çekip birleştirelim. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yaparak kaynamış tuzlu suda haşlayalım. Makarnamız su yüzeyine çıkınca (10-12) kevgirle çıkarıp istediğimiz şekilde servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.  







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder