20 Nisan 2016 Çarşamba

Pofuduk Kabak Kızartması

MALZEMELER:

1 kilo kabak

SOSU İÇİN:

3/4 su bardağı süt
1 adet yumurta
6 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
tuz-karabiber


Yaz ayları için kızartma sevenlerin gözdesi olacak şahane bir tarif. Üstelik karnabahar kızartmasını seviyorsanız yaz ayları için çok tercih edeceğiniz kesin...Ben özellikle daha soğuk tüketmeyi tercih ediyorum. Tabi ki servis önerim sarımsaklı yoğurt ;)



YAPILIŞI:

Kabakları alacalı soyarak klasik şekilde doğrayalım. Sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırarak boza kıvamında bir harç elde edelim. Doğranmış kabakları içine ilave ederek iyice harmanlayalım. Yarım saat bu şekilde buzdolabında bekleterek sosu çekmesini sağlayalım. Süre sonunda kızgın bol yağa tek tek kabakları bırakarak önlü arkalı kızartalım, kağıt havlu ile yağ fazlasını alalım. Tercihe göre ılık veya soğuk servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder