12 Nisan 2016 Salı

Pamuk Prenses Keki (Unsuz)

MALZEMELER:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
2 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
pudra şekeri  (üzeri için)


Görüntüsü itibari ile gerçekten uzun zamandır merak ettiğim bir kek tarifiydi ve sonunda denedim. Sıcak veya ılıkken oldukça yoğun yumurta kokusu geliyordu fakat soğuyunca lezzeti tam oturdu ve koku ile ilgili sıkıntı kalmadı. Ağızda dağılan yumuşacık uçuş uçuş bir kek mutlaka denemeniz gerekenler arasına not alın derim ;)



YAPILIŞI:

Kek kalıbını yağlayalım, fırını 150 dereceye alarak ısınmaya bırakalım. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştıralım ve yağlanmış kek kalıbına dökelim. Isıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 40 dk kadar (kontrollü) pişirelim. Kürdan ile kontrol ederek oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim. Kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder