24 Nisan 2016 Pazar

Muzlu Kek Tarifi

MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet büyük boy olgunlaşmış muz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (2 bardak + 2 kaşık kullandım)


Dolapta geçen haftadan kalan 2 adet muz vardı, kızım dışında ki karalıkların çok olduğunu görünce yemiyor. Bende artık zamanı da geçiyor diye kek yapmayı tercih ettim. Pişerken yayılan kokular ve lezzeti ile çok beğeneceğiniz bir kek tarifi...


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri şeker eriyip krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Süt,sıvı yağ,ezilmiş muz,tarçını ekleyerek karıştıralım. 2 bardak kadar un,kabartma tozu ve vanilyayı de ekleyerek çırpalım. Gerekirse biraz daha un ve hindistan cevizini de ekleyerek karıştıralım. Hamurun yarısından biraz fazlasını yağlanmış kek kalıbına dökelim. Kalan karışıma kakaoyu ekleyerek orta kısmına dökelim. Kalıbı dikkatli şekilde bir kaç kez yere vurarak havasını alalım ve ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar 30-35 dk (fırına göre değişir) pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder