8 Nisan 2016 Cuma

Mantar Sote Tarifi

MALZEMELER:

400-500 gr mantar
1 adet kuru soğan
3-4 adet çarliston biber
1-2 diş sarımsak (tercihe göre)
2 adet domates
yarım çay bardağı zeytinyağ


Hem ana yemek hem de yardımcı yemek olarak zevkle tükettiğimiz mantar sote tarifini paylaşmak istiyorum. Mantar hep söylerim bizim gibi et ürünlerini çok tüketmeyen insanlar için mucize bir besin kaynağı. Ben mantarları yıkamadan rahat edemem yıkanmaması gerektiği söylenir tercih size kalmış...




YAPILIŞI:

Mantarları yıkayarak doğrayalım. Domatesleri rendeleyelim, soğan ve biberleri küçük doğrayarak hazırlayalım. Tencereye yağ alalım soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Biber ve sarımsak ilave ederek hafif kavuralım. Mantarları ekleyerek soteleyelim. Suyunu çabuk salıyor çekene kadar kavurup domatesleri ekleyelim. Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder