18 Nisan 2016 Pazartesi

Bulgur Pilavı Tarifi

MALZEMELER:

2 adet domates
1 kase bulgur
1 adet soğan
1-2 adet biber
2 su bardağı sıcak su (tercihe göre yarı yarıya tavuk suyu)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
nane-tuz

Bulgur pilavı lezzeti ve doyurucu olması nedeniyle Türk mutfağında çok tercih ediliyor. Benim tarifim en pratik olanı sanırım, umarım sizde beğenirsiniz...




YAPILIŞI:

Soğanları küp şeklinde doğrayarak sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. İnce doğranmış biberleri ekleyerek hafif kavuralım. Rendelenmiş domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar kavuralım. Yıkanmış bulguru ilave ederek kavuralım ve sıcak suyu ekleyelim. Tuz ve naneyi ekleyerek karıştıralım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Piştiğini kontrol ederek havlu kağıt ile 10-15 dk dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder