18 Mart 2016 Cuma

Pirinç Pilavı Tarifi

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su (yarı yarıya et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
tercihe göre bulyon

Nohut olurda pilav olmaz mı ? Biz bu ikiliye bayılanlardanız ;)


YAPILIŞI:

Pirinçleri bol su da yıkayarak nişastasından temizleyelim. Ilık suda 20 dk kadar bekletelim ve yıkayıp süzülmesi için bırakalım. Tencereye yağları alarak eritelim ve tamamen süzülmüş pirinçleri ekleyerek kavuralım. Pirinçler hafif renk değiştirmeye başlayınca (pirinçlerin iyi kavrulması lapa olmaması açısından önemlidir) su ve tuzunu ekleyerek karıştıralım. Kapağını kapatarak kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip üzeri deliklenmeye başlayana kadar pişirelim. Pirinçleri kontrol ederek üzerine temiz bir havlu kapatalım ve 10 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder