14 Mart 2016 Pazartesi

Ev Yapımı Bebe Bisküvisi

MALZEMELER:

4 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı meyve püresi (elma,armut,muz,şeftali vs)
2 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağına yakın irmik
alabildiği kadar un

Bebek beslenmesinde bebe bisküvileri şüphesiz çok kullanılıyor, fakat bunu katkı maddeli hazır ürün almak yerine kendiniz de rahatlıkla yapabilirsiniz...1 yaş sonra dilerse yumurta da ekleyebilir.


YAPILIŞI:


Oda sıcaklığında ki tereyağ, yoğurt ve meyve püresini yoğuralım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirerek ince veya kalın olacak şekilde açalım ve bıçakla keserek şekil verelim (kurabiye kalıbı da kullanabilirsiniz). Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri ısıtılmış 160 derece fırında ince ise 12-15 dk kalın ise 15-20 dk arası üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. İlk sıcağı gidince kapaklı bir kaba alarak 2-3 gün bekleterek daha yumuşak olmasını sağlayalım ve süre sonunda rondodan geçirip un haline getirerek kavanoza koyalım. Bu şekilde hem daha uzun süre dayanıyor hem de gerektiği kadarını pratik şekilde mamalara ekleyebiliyorsunuz...Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder