14 Mart 2016 Pazartesi

Bebekler İçin Balkabağı Püresi

MALZEMELER:

1 büyük boy dilim balkabağı
1 çay bardağı su
3-4 adet anne yapımı bebe bisküvisi
1,5 tatlı kaşığı pekmez
üzeri için ceviz veya fındık (ayına uygun olarak)


Balkabağı bebek beslenmesinde oldukça önemli bir rol oynayan meyvelerden biri. Kemik ve bağışıklık sistemine katkı sağlar, beta karoten bakımından oldukça zengindir. Potasyum, fosfor,kalsiyum, demir,sodyum ve magnezyum içerikli bir besindir. Bebeklerde 6. aydan itibaren ilk ek gıdaya geçiş dönemlerinde başlanabilir. Tabi her başlayacağımız yeni besini doktora danışarak ve 3 gün kuralına uyarak vermeliyiz.

3 GÜN BEKLEME KURALI NEDİR :

Bebeklerde ek gıdaya geçişte ilk vereceğimiz gıdayı başka yeni bir gıda vermeden 3 gün boyunca vererek reaksiyon takibini yapmak oluyor. Örneğin bebeğinize yoğurt vererek ek gıdaya başladınız, ilk 3 gün içinde farklı bir gıda vermeden her gün denemek anlamına geliyor. Eğer bu süre zarfında herhangi bir reaksiyon (kızarıklık,kaşıntı, döküntü gibi) göstermediyse alerjik bir durumu olmadığını gösterir. Bu kuralı yaklaşık 10. aya kadar uygulayabilirsiniz. Fakat 1 yaş öncesi yasaklı gıdalarla tanıştırdığınız da (bal,çilek,domates) yine dikkatli olmak gerekir. Tabi her zaman önce doktorunuza danışarak başlamak da fayda var...


YAPILIŞI:


Balkabağını uygun bir tencereye alarak üzerine su ilave edelim. Kısık ateşte çatalla ezilebilecek kıvama gelene kadar haşlayalım (varsa buhar tenceresi daha sağlıklı olacaktır). Pişen kabağı püre haline getirerek sıcakken daha çabuk yumuşaması için bebe bisküvisi ilave ederek (bebeğinizin yeme alışkanlığına göre pütürlü veya un haline getirilmiş:) karıştıralım. Tamamen soğuduğunda pekmez ekleyerek tatlandırabilir üzerine ceviz serpebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder