4 Şubat 2016 Perşembe

Portakallı Kurabiye


Kurabiye tariflerinde en çok karşılaşılan sorunların başında yayılması geliyor. Bunun genelde iki sebebi oluyor ki 1. un miktarının az kullanılması 2.de fırının soğuk olması. Bu tarzda içine özellikle nişasta giren kıyır kurabiye tariflerinde un miktarının hamurun sertliğine göre ayarlanması gerektiğinden miktar belirtmedim...Ağızda dağılan mis kokulu kıyır kıyır bir kurabiye tarifi...













MALZEMELER:

250 gr margarin veya tereyağ
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI:


Oda sıcaklığında ki tereyağ,sıvı yağ , nişasta ve pudra şekerini mikser ile çırpalım. Kabartma tozu,portakal kabuğu rendesi ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan (çok büyük yapmayın ki kıyır olduğu için yerken sıkıntı vermesin) fındıktan az büyük bezeler yaparak yağlanmış tepsiye dizelim. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yaparak ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktırlar bu sizi korkutmasın ki oda sıcaklığına gelince sertleşip kıvamını buluyorlar. Tamamen soğuyunca servis tabağına alarak tüketebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder