8 Şubat 2016 Pazartesi

Fırında Palamut Tarifi

MALZEMELER:

2 adet palamut
1 küçük demet brokoli
kereviz yaprağı
2 adet havuç
limon-zeytinyağ

tuz

Sebzeleri damak zevkinize göre tercih edebilirsiniz fakat kereviz yaprağı benim gibi balık kokusundan çok hoşlanmayanlar için çok iyi bir kamuflaj oluyor hele ki brokoli çok farklı bir tat oluyor tavsiye ederim...

YAPILIŞI:

Palamutları akan soğuk su ile yıkayarak kanını akıtalım. Yağlanmış fırın tepsisine balıkları dizelim. Üzerine tercih ettiğimiz sebze,limon ve soğan halkalarını dizerek zeytinyağ gezdirelim. Üzerine folyo kapatıp ilk 15 dk 200 derece fırında pişmeye bırakalım. Süre sonunda folyoyu çıkartıp ısıyı 180 dereceye düşürerek damak zevkinize göre 15-20 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder