10 Ağustos 2017 Perşembe

Karnıyarık Tarifi

MALZEMELER:

5-6 adet patlıcan


HARCI İÇİN:

2 adet soğan
200 gr kıyma
1 adet domates
2-3 adet yeşil biber
maydanoz-sarımsak (tercihe göre)
sıcak su


SOS İÇİN:

sıcak su
1 çorba kaşığı salça


Patlıcan ve kıymanın muhteşem uyumu, vazgeçilmez ana yemeği...


YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim. Tekrar durulayarak patlıcanları kağıt havlu ile kurutalım. Tavaya az sıvı yağ koyarak patlıcanları hafif şekilde kızartalım. Yine havlu ile fazla yağını alalım. İç harcı için ince küp doğranmış soğanları az sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Küp doğranmış domates ve biberleri ekleyelim. 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek kaynatalım, tuz ve baharatları ekleyerek ocaktan alalım. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanları hafif keserek harcı paylaştıralım. Salça ve sıcak suyu ezerek tepsiye dökelim. Isıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder