26 Temmuz 2017 Çarşamba

Nişastasız Anne Sütlaçı (Manda sütünden)

MALZEMELER:

4 su bardağı su
2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 lt süt
1 paket vanilya


Çocukluğumuzda sütlaçlar pirinç,şeker ve süt ile yapılırdı. İşte bu tarif o :) dikkat edilmesi gereken püf nokta kıvam alana kadar kaynatılmalıdır. Hele ki manda sütü ile yapıldığında lezzeti daha da artıyor...



YAPILIŞI:

Pirinçler bol su ile yıkanır. Su ile birlikte tencereye alınarak orta ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşayıp patlamaya başladığında soğuk sütü az az hızlıca karıştırarak ilave edilir. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişmeye bırakılır. Ara ara karıştırılır ki dibi tutmasın. Yeterli kıvam aldığında şeker eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. 10 dk daha kısık ateşte pişirilip sıcak olarak kaselere paylaştırılır. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırılır. Tamamen soğuyup üzeri kabuk tutunca tarçın ile servis edilir...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder