22 Temmuz 2017 Cumartesi

Çiçek Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı nişasta (mısır)
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un (3-4 bardak arası)



Görüntüsü ile olduğu kadar nefis lezzeti ile beğenilecek bir lezzet...İsterseniz hamuru yarı yarıya bölerek kakaolu-ve sade olarak zıt çeşitler yapabilirsiniz.



YAPILIŞI:

Yağ,yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıp karıştıralım. Nişasta,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım. Az az un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan biraz ayırarak kakao ekleyelim ve tekrar yoğurarak hazırlayalım. Hamurlardan fındık büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak şekil verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar 15 dk pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder