MALZEMELER:
5 adet yufka
İÇİ İÇİN:
1 adet soğan
2-3 bağ ıspanak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 küçük kalıp beyaz peynir
SOS İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 adet te kullanabilirsiniz)
İç hazırlığını saymazsak yapımı en kolay ve en eski tariflerden biri, tercihe göre peynirli de yapabilirsiniz...
YAPILIŞI:
Önce içini hazırlayalım. Ispanakları yıkayarak sirkeli suda bekletelim. Küçük şekilde doğrayarak beyaz peynir,tuz ve küçük doğranmış soğanlarla karıştıralım. Sıvı yağ ve yoğurtu karıştırıp ıspanaklara ekleyerek iç harcını bitirelim. Sos malzemelerini karıştırıp hazırlayalım. Tepsiyi yağlayarak 1. yufkayı yanlardan taşacak şekilde yerleştirelim. Sos ile ıslatalım. 2 ve 3. yufkayı tepsinin içine yerleştirerek her ikisini de sos ile ıslatalım. 3. yufkanın üzerine ıspanaklı harcı yayarak 4 ve 5. yufkayı serelim ve sos ile ıslatalım. Yanlardan sarkan yufkaları da kapatarak dilimleyin. Kalan sosu üzerine dökerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder