30 Mart 2017 Perşembe

Çökertme Kebabı Tarifi

MALZEMELER:

yarım kilo biftek

MARİNE İÇİNE:

4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı yoğurt

SERVİS İÇİN:

5 adet patates
yoğurt

SOS İÇİN:

sıvı yağ
kırmızı biber (tercihe göre pul biber)


Ev de yapılabilecek en güzel kebap tariflerinden biri, üstelik yapımı da oldukça kolay...



YAPILIŞI:

Biftekleri julyen şeklinde doğrayalım. Marine malzemelerini uygun bir kaba alarak karıştıralım. Etleri ekleyerek streç ile kapatarak buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim. Patatesleri ince şekilde doğrayarak kızartalım. Dinlenmiş etleri yayvan bir tavaya alalım, üzerine 1 çay bardağı su ekleyerek yüksek ateşte karıştırarak pişirelim. Servis tabağının altına kızarttığımız patatesleri alalım, yoğurt,et ve son olarak yağda yaktığımız kırmızı biberi gezdirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder