11 Mart 2017 Cumartesi

3 Malzemeli Pudingli Kurabiye

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz puding (tercih ettiğiniz)
2-2,5 bardak un


Biz ailece kıyır kurabiye seviyoruz, daha önce krem şanti ile yapılan kurabiyeler bizim damak zevkimiz için oldukça uygundu. Ağızda dağılma konusunda tercih etsek de tat olarak bize çok uymadı. Ben vanilyalı puding tercih ettim ama çilekli ile de deneyeceğim...


YAPILIŞI:

Öncelikle sıvı yağ ve pudingi bir kaba alalım. Puding eriyene kadar çırpıcı ile karıştıralım. 2,5 bardağı geçmeyecek kadar az az un ekleyerek yoğuralım. Hamur kıvamı çok toparlanmayan bir hamur bu yüzden un eklemeyin. Elimizi sıvı yağ ile hafif yağlayarak ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepsiye tüm hamur bitene kadar dizelim. Mutlaka önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-18 dk üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından aldığınızda üzeri hafif yumuşak olabilir bu normal biraz soğuduktan sonra sertleşecektir. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder