MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı damla çikolata (hafif una bulanmış)
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao (1-2 kaşığını keçiboynuzu özü kullanabilirsiniz)
Bugün kızım Masal ile birlikte mutfağa girdik, kızımın isteği ile fındık,çikolata,portakal ve tarçın eklenince nefis bir kek ortaya çıktı. Tabi anne yüreği kakao eklerken biraz da keçiboynuzu özü ekledim gerçekten çok güzel oldu,tavsiye ederim ;)
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Süt,yağı ekleyerek karıştıralım. Portakal kabuğu rendesi,tarçın ve fındığı ekleyerek karıştıralım. Un,kabartma tozu,vanilyayı ekleyip karıştıralım. Son olarak dibe batmaması için hafif unlanmış damla çikolatayı ekleyerek karıştıralım. Önceden yağlanmış fırın kabına hamurun yarısından biraz daha fazlasını dökelim. Kalan hamura kakao ekleyerek karıştıralım ve kalıbın ortasına dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dk kadar pişirdiğimiz keki kürdan ile kontrol ederek fırından alalım. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder