7 Ocak 2017 Cumartesi

Muhallebili Milföy Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

10 adet milföy

MUHALLEBİ İÇİN:

3 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kase çilek (tercihe göre)
1 paket krem şanti + 1 çay bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:

pudra şekeri


Hem pratik,lezzetli,gösterişli nefis bir tatlı tarifi.


YAPILIŞI:

Soğuması için muhallebiyi hazırlayalım. Krem şanti ve vanilya harici diğer malzemeleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebi ılınmaya bırakıp krem şanti ve 1 çay bardağı sütü çırpalım. Krem şanti ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpalım. Oda sıcaklığında ki milföyleri isterseniz 2 veya 4 parçaya keserek isterseniz tek parça olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Isıtılmış fırında 45-50 dk pişirelim. Milföyleri keserek arasına muhallebi koyup kapatalım. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder