30 Ocak 2017 Pazartesi

Buzlukta Ki Kıyma En Kolay Nasıl Çözülür

MALZEMELER:

2 adet tencere
2-3 lt kadar çeşme suyu
dondurulmuş kıyma


Kıymayı dışarıda çözdürmeye çalışmak bir çok bakterinin üremesine neden olduğu gibi besin değeri de oldukça düşüyor. Genelde tencere de eritmek pratik olsa da içine karışan su ile birlikte lezzet olarak da değişimler olabiliyor. Bu şekilde saklayıp çözdürdüğünüz zaman 3-4 dk gibi bir sürede kolayca amacınıza ulaşıyorsunuz...,




YAPILIŞI:

Düz bir zemine bir tencereyi ters çevirerek koyalım. Üzerine buzluktan aldığımız kıymayı poşeti ile birlikte koyalım. Diğer tencereye ağırlık vermesi açısından çeşme suyu doldurarak kıymanın üzerine koyalım ve 3-4 dk gibi bekleyerek kullanabilirsiniz. Hepsi bu :) kolay gelsin.


Bu şekilde saklamak için  : Buzlukta pratik kıyma saklama yazımızı okuyabilirsiniz....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder