7 Aralık 2016 Çarşamba

Ganajlı Kolay Pasta Tarifi

MALZEMELER:

2 li pandispanya
ıslatmak için 2 bardak kadar soğuk süt

KREMA İÇİN:

2 paket 80 gr lık sütlü çikolata
1 su bardağı bitter damla çikolata
2 paket krema 200 ml lik sıvı

ÜZERİ İÇİN: (tercihe göre)

crem ole + tarif miktarı süt
2 paket krem şanti + 1 su bardağı süt
pasta süsü


Pandispanya büyük boy kalıp için yapmış olduğum tarif, sınıfımızın partisi için yapmış olduğum pastamın tadı çok beğenildi. Tavsiye ederim...


YAPILIŞI:

Pandispanyalarımız hazırsa önce kremayı yapıyoruz, Isıya dayanıklı bir kaba çikolataları kırarak koyalım. Benmari usulü bir ocağa koyduğumuz bir kabın üzerine oturtarak buharda eritelim. Derin bir kaba aldığımız erimiş çikolataların üzerine az az kremayı ilave ederek mikser ile koyulaşana kadar çırpalım. Koyulaşan ganajı buzdolabına kaldıralım. Pasta kekini varsa bir kalıbın içine yerleştirip soğuk süt ile her tarafını eşit olarak ıslatalım. Üzerine ganajı yayarak diğer pasta kekini dikkatlice kapatalım. Üzerini süt ile ıslatarak pastamızı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Bu arada pasta için krem şantileri hazırlayarak buzdolabında dinlendirelim. Pastamızı krem şanti ile kaplayarak üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Buzdolabında 1 gece dinlendirdiğimiz pastamızı servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder