1 Aralık 2016 Perşembe

Elmalı Tahinli Yunan Tatlısı

MALZEMELER:

5 adet yufka

İÇ HARCI:

1 tatlı kaşığı tereyağ
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz
yarım çay bardağı tahin
4 çorba kaşığı şeker

ÜZERİ İÇİN:

pudra şekeri


Aslında bu tarif kızartılarak yapılan çıtır çıtır bir tariftir ki ben yağ çekme durumundan fırında tercih ettim, siz isterseniz kızartarak yapabilirsiniz...




YAPILIŞI:


Soyulmuş elmaları rendeleyerek tereyağ ve şeker ile uygun bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan alarak cevizi ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Son olarak tahini de ekleyerek karıştıralım. Yufkayı tezgaha sererek 6 veya 8 üçgen yapalım. Yufkaların geniş kısmına elmalı harçtan koyarak rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz tatlıların üzerine az sıvı yağ sürerek sıcak 180 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder