25 Kasım 2016 Cuma

Mahlepli Yumuşak Poğaça

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı dolusu kuru maya veya 1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1-1,5 tatlı kaşığı mahlep
alabildiği kadar un


Evi saracak mis gibi kokusu ve lezzeti ile yumuşacık şahane bir poğaça tarifi...



YAPILIŞI:

Şeker,ılık süt ve maya karıştırma kabına alınır. Üzerini 4 çorba kaşığı kadar un serpilir ve streç ile üzeri kapatılarak 10 dk bekletilir. Un yer yer çatlayınca orta kısmına mahlep ve tuz eklenir. Kenar kısımlarından nazikçe yumurta akı,sıvı yağ ve ılık süt dökülerek karıştırılır. Az az un ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamurun üzerini streç ile tekrar kaptıp 40-50 dk ılık bir ortamda mayalanması için bırakılır. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve şekil verilir (tercihe göre peynirde kullanabilirsiniz). Yaplanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder