24 Kasım 2016 Perşembe

Gülen Yüz Tuzlu Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:

125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (akını üzeri için )
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un


Çıtır çıtır pastane usulü nefis bir tuzlu kurabiye tarifi. Yapımı oldukça basit bir tarif olmasına karşılık dikkat edilmesi gereken tek şey un miktarını fazla kullanmamaktır. Eğer 3,5 bardaktan fazla kullanırsanız hamurunuz sertleşir ve piştikten sonra dağılır. Ele yapışmayan kıvama gelince daha fazla un ilave etmeyin. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olacaktır. Şekil verme biraz zor oluyor ben öğretmenler günü için yaptığımdan çocukların daha çok ilgisini çeker diye yaptım ama minik top şeklinde yapmak daha pratik olacaktır. Ayrıca yumurta akını üzerine sürmek yerine bulayıp ardından susama batırıp servis edebilirsiniz...



YAPILIŞI:

Un hariç kalan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım. Az az un ilave ederek kulak memesin daha yumuşak bir hamur elde edelim. İstediğimiz şekli (gülen yüz yapımı video da mevcut) vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim...Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder