17 Kasım 2016 Perşembe

Fasulye Diblesi

MALZEMELER:

2 adet büyük boy domates
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük bpy soğan
tuz


İster çay saatlerine isterseniz yemek sofralarına tercih edeceğiniz nefis bir tarif...




YAPILIŞI:

Fasulyeleri yıkayarak 1 cm incelikte verev şekilde keselim. Pirinçleri 15-20 dk ılık suda bekletip yumuşatalım. Soğanları sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurup fasulyeleri ekleyelim. Fasulyelerin rengi dönene kadar kavurup rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Fasulyelerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ekleyelim ve orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Suyunu çeken yemeğe süzdüğümüz pirinç ve tuzunu ekleyelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip soğuk olarak servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder