14 Ekim 2016 Cuma

Pırasalı Rulo Börek Tarifi

MALZEMELER:

5 adet yufka

SOS İÇİN:

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
3/4 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt

İÇ HARCI:

1 adet soğan
200 gr kıyma
yarım kilo pırasa
1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz-baharata


Kıyma ve pırasanın muhteşem uyumu ve böreğin lezzeti ile çok beğeneceğiniz bir lezzet...



YAPILIŞI:

İç harcı için soğanları küp doğrayıp az sıvı yağ ile kavuralım. Kıymayı ilave ederek rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuralım. İnce doğranmış pırasaları da ekleyerek hafif kavuralım. Ocaktan alarak tuz ve baharatlarını ilave ederek soğumaya bırakalım. Sos için gerekli malzemeleri karıştıralım. 1 adet yufkayı tezgaha sererek sos ile ıslatalım. Yufkayı 2 ye katlayıp tekrar sos sürerek 6 üçgen parçaya bölelim. Üçgen yufkaların geniş kısmına harcımızdan koyarak rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye dizelim. Kalan sosu üzerine sürerek ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder