10 Ekim 2016 Pazartesi

Dut Şurubu Nasıl Yapılır

MALZEMELER:

1 kilo dondurulmuş veya taze karadut
2 lt su
2 su bardağı şeker
1 adet limon suyu


Özellikle Balıkesir yöresinde çok sevilen dut şurubunu evinizde güvenle deneyebileceğiniz bir tarifim var sizlere. Diğer bloğum masaltadinda.net in yazarlarından Sara'ya ait bir tarif. Eğer ekşi seviyorsanız limon sayısını 2 ye çıkarabilirsiniz...




YAPILIŞI:

Dut,şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım ve arada patates ezici ile üzerini ezelim. Koyulaşıp kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alalım. Oda sıcaklığında hafif ılındığında süzgeç üzerine tülbent sererek suyunu sıka sıka süzelim. Hazırladığımız şurubu kavanozlara koyalım (benim , kavanoz oldu) ve tüketeceğimiz zaman yarı yarıya su ile açarak servis edelim...


İPUCU:

Eğer sıcakken yeni kapaklı kavanozlara koyup vakumlayarak daha uzun süre saklayabilirsiniz...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder