13 Ağustos 2016 Cumartesi

Trileçe Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı yağ
5 adet yumurta
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBET İÇİN:

2 paket sıvı krema
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker

KARAMEL İÇİN:

50 gr tereyağ (1 çorba kaşığı dolusu)
5 çorba kaşığı şeker
1 paket sıvı krema


Trileçe Balkan mutfağına ait bir tatlı ki tarifleri de oldukça fazla, ben genelde irmikle olanı yapıyorum umarım sizde beğenirsiniz...



YAPILIŞI:

Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelip şeker tamamen eriyene kadar çırpalım. Diğer kek malzemeleri ekleyerek karıştırıp yağlanmış büyük boy kare veya dikdörtgen borcama dökelim. Isıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Bu arada şerbet için gerekli malzemeleri mikser ile çırpalım. Pişen kekin üzerine şerbeti dökelim ve çekene kadar dinlendirelim.

KARAMEL için şekeri yanmaz yapışmaz bir tavaya alalım. Şeker tamamen eriyene kadar hiç karıştırmadan hafif tavayı sallayarak kısık ateşte tutalım. Eriyen şekere tereyağ ve kremayı ilave ederek hızlıca karıştıralım. Şeker bu aşamada sertleşecektir sürekli karıştırırsanız sorun olmayacaktır. Şeker tamamen eriyip renk değiştirince ocaktan alarak şerbeti çekmiş kekin üzerine gezdirelim. 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz...Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder